...και αυτός είναι ο Τόνι!...και αυτός είναι ο Τόνι! Ο πρώην αγριόγατος και θύμα τροχαίου, που επέζησε από θαύμα... Κάθε μέρα μαθαίνω και από αυτόν σπουδαία πράγματα και με κάνει να βλέπω τη ζωή διαφορετικά!

Το πρώτα πράγμα που μου έμαθε, είναι πως η αγάπη ημερεύει όλα τα αγρίμια του κόσμου! Κάνοντας υπομονή και δείχνοντάς του αγάπη, σήμερα είναι πια ένας τρυφερός γάτος, που μου δείχνει εμπιστοσύνη.

Το δεύτερο πράγμα που μου έμαθε, είναι η έννοια του να μοιράζομαι! Όταν πια με εμπιστεύτηκε, μου έφερε και συνεχίζει να μου φέρνει άλλα ταλαίπωρα γατάκια της γειτονιάς, για να βρουν και αυτά λίγο φαγητό και θαλπωρή. Έτσι μου δείχνει καθημερινά πως όσα όμορφα έχω στη ζωή μου, πρέπει να τα μοιράζομαι!

Το τρίτο πράγμα που μου έμαθε, είναι η έννοια της προστασίας του πιο αδύναμου! Παρά το γεγονός ότι είναι αρσενικός γάτος, έχει πάντα υπό την προστασία του μικρά γατάκια! Τους δίνει το φαγητό του, την φωλιά του και μάχεται για αυτά σε κάθε κίνδυνο! Ναι, τους αδύναμους οφείλουμε να τους προσέχουμε!

Το τέταρτο πράγμα που μου έμαθε, είναι η εκτίμηση! Κάθε χάραμα είναι κολλημένος στο τζάμι του δωματίου μου και περιμένει απλά να με δει! Και όταν σηκώνομαι με καλημερίζει με το πιο γλυκό νιαούρισμα! Η εκτίμηση είναι η μεγαλύτερη ένδειξη σεβασμού, όταν κάποιος μας προσφέρει απλόχερα την βοήθεια του!

Το πέμπτο πράγμα που μου έμαθε, είναι να σέβομαι την διαφορετικότητα! Αν και ένας απίστευτος αγριόγατος, έμαθε πια να είναι φίλος με το μικρό σκυλάκι μου. Στην αρχή ήταν και οι δύο επιφυλακτικοί, αλλά σύντομα κατάλαβαν πως ο ένας δεν κινδυνεύει από τον άλλον. Ναι, πρέπει να δίνουμε ευκαιρία στην διαφορετικότητα!

Το έκτο πράγμα και πιο σημαντικό που μου έμαθε, είναι η έννοια της ασφάλειας. Κάθε φορά που τραυματίζεται, έρχεται και μου ζητάει βοήθεια! Γιατί ξέρει, γιατί έμαθε πως εδώ είναι το σπίτι του, η βάση του, η '' οικογένειά του''. Πάντα επιστρέφει εδώ για να βρει γαλήνη, γιατί η '' οικογένεια του'' έχει αγάπη! Μπόλικη αγάπη...

Ένας γάτος και ένας σκύλος λοιπόν, μου μαθαίνουν καθημερινά τις μεγαλύτερες αξίες της ζωής! Μα πάνω από όλα μου δείχνουν και οι δυο, πως πάντα μα πάντα, πρέπει να πιστεύω στη δύναμη της αγάπης, γιατί η αγάπη γεφυρώνει, επουλώνει και χτίζει από την αρχή, κάθε τι φθαρμένο!

#ΑνορεκτικάΌνειρα #ΚίκκαΟυζουνίδου


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γονείς! Ακούστε αυτό το τραγουδάκι μέχρι το τέλος...

Λίγο θα πέφτεις μα θα σηκώνεσαι...

Να αγαπάτε τις συντρόφους σας και έτσι πάντα θα υπάρχει ισορροπία στο σπιτικό σας!